Waddentocht Vlieland

Wij heten u welkom aan boord van de Phoca waar u onder het genot van koffie, thee of limonade en een lekkere versnapering een korte uitleg krijgt over het schip en de bestemming. Ongeveer 2 uur vóór laagwater start de 3 uur durende Waddentocht. Vanuit de Waddenhaven Vlieland maakt u een rondvaart langs het dorp richting ‘Lange Paal’. En dan gaat het roer om richting de plaat om uiteindelijk op de juiste plek uit te komen waar de Phoca voor anker gaat. Na het aantrekken van een waadpak waardoor u geen natte voeten krijgt, stapt u over op de volgboot en brengt schipper Harm Visser u in groepjes naar de plaat.

Terwijl de schipper de materialen voor de garnaalvisserij bij elkaar verzameld maakt u een korte wandeling over de plaat. Een unieke ervaring!

Met de volgboot vaart u de 2e geul over waarna u met een schep- en sleepnet tot uw middel het water ingaat, benieuwd wat u allemaal vangt en tegenkomt. Vangt u gezamenlijk voldoende garnalen? Dan nemen wij ze mee aan boord om ze te koken, te pellen en op te eten.

Wij blijven circa 1 uur op de bodem van de Waddenzee en beginnen aan de terugtocht naar de Waddenhaven van Vlieland zodra het water weer stijgt.

Toelichting

  • Bij veel wind, 5 bft. en meer verzoeken wij u contact met ons op te nemen of de waddentocht doorgaat
  • De waddentocht vindt doorgang bij minimaal 6 (maximaal 10 personen)
  • Wij raden u aan niet de beste kleding aan te trekken. U kunt vies of nat worden. Neem een paar extra sokken mee voor in het waadpak
  • De kosten bedragen 40,- per persoon, dit is inclusief dranken en  versnaperingen
  • Let op: de belangstelling voor de Phoca Waddentochten is enorm
  • Houdt u rekening met de lig- en opstapplaats

Vertrektijden zijn op basis van laagwater. Voor de definitieve doorgang zijn wij afhankelijk van het weer en voldoende deelname.