Schipper

Schipper Harm Visser

Schipper Harm Visser

Schipper Harm Visser werd 20 oktober 1941 geboren te Paesens Moddergat, twee dorpen in de Friese gemeente Dongeradeel, die samen één gemeenschap vormen. Getogen op het Wad (met 11 broers en zusters)…… en met krukels, gedroogde scharretjes en Wulpen grootgebracht.

Al generaties lang zijn de mannen van de Familie Visser, visserman van beroep. Ook al mogen we vrouwen die de vis venten en pieren staken, niet uitvlakken. Een oom van Harm, “Jan Raap”, verdiende naast de visserij, bij met Robben jagen. Tegenwoordig niet meer voor te stellen, maar een halve eeuw geleden (tot 1960) was dat niet verboden.

Zelf heeft Harm t/m 2001 op garnalen gevist. Met de HA 11 (de kotter Anja) en t/m 2010 wederom met de HA 11 (de kotter Libra) met staandwant op Zeebaars en Harders.

We kunnen gerust stellen dat Harm een leven lang op het Wad heeft doorgebracht. Waar hij een schat aan ervaring en kennis heeft opgedaan. Moeiteloos vaart hij door alle prieltjes en geulen. Het zware leven als full-time visserman, zit er met 73 jaar op, maar de passie en de kennis van het Wad, dat blijft voor altijd…… en graag wil hij dat met U delen!

Harm wordt bijgestaan door zijn echtgenote Josephine. Zij is uw gastvrouw aan boord en zorgt ervoor dat het u aan niets ontkomt!

Handtekening