Een dag varen met vogelaars

De weergoden hebben vandaag niet alleen onze gebeden verhoord, maar waren ons nog eens bijzonder goed gezind! Gezien de angstaanjagende voorspellingen hoopten we op en vroegen we om in ieder geval wat droge periodes, maar kregen een volledig droge en stralend zonnige Waddenvaartocht aan boord van het fijne scheepje de Phoca! Waarvoor zeer hartelijk dank, want dat maakte de uitverkochte excursie, in samenwerking met Waarneming.nl, bij voorbaat al een succes.

We hebben dan ook een heerlijke dag gehad, werden zoals gewoonlijk fantastisch verzorgd en begeleid door Phoca Josephine Harm en zagen nog eens leuke vogels ook. De deelnemers lieten de camera’s lekker rollen op o.a. Nonnetjes, Eiders, Grote- en Middelste Zaagbekken, vele honderden Toppers, Paarse Strandlopers, Zeehond (oké, geen vogel, maar wel leuk) en een prachtige Zeekoet naast de boot. Het moge duidelijk zijn dat de volgende editie binnenkort weer gepland gaat worden!

Er zijn echter voor de tocht van zondag 28 mei, vooral gericht op steltlopers in zomerkleed en aan boord van dezelfde kleinschalige (max. 10 deelnemers) en supergezellige Phoca, nog enkele plekken beschikbaar. Mocht je nog mee willen, kijk dan voor alle informatie op de site van Birding Holland excursies.

vogels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *